At Kestanesi Yağı Nasıl Kullanılır

At Kestanesi ağacı geniş bir yapraklı bir ağaç çeşidi olup döken ağaç, eski zamanlarda atlardaki göğüs ağrıları ve hastalıklarını tedavi etmek amacıyla atlara yedirilmek suretiyle kullanıla

gelmiştir. Zaten adını da buradan almaktadır.

At kestanesi yağlı bir tohuma sahip olup bu tohumdan elde edilen bitkisel yağa at kestanesi yağı adı verilmektedir. Bu yağın bir çok kullanım alanı mevcuttur. Yüksek oranda omega 9 yağ asidi barındıran at kestanesi yağı, Ayçiçeği Yağı ile yumuşatılmış halde kullanılabildiği gibi elma sirke ile birlikte de cilt bakımı için uygulanabilmektedir.

At Kestanesi Yağının Faydaları Yararları Nelerdir?
Cilt Bakımı İçin At Kestanesi Yağı
Anti-inflamatuar, anti-romatizmal, cildi sıkılaştırıcı, ağrı kesici, analjezik ve kanama durdurucu etkileri nedeniyle at kestanesi tohumundan varis tedavisinde, hemoroid ağrılarını ve basur kanamalarını geçirmede yaygın bir şekilde faydalanılmaktadır.

At kestanesi tohumu aynı zamanda Göğüs ağrısı, kronik venöz yetmezlikler, soğuk ısırmasından kaynaklanan duyu kayıpları, cildin gerginliğinin sağlanması, bacak ülserleri, romatizma, burkulma ve diğer yaralanmalar, ayak bileklerindeki şişlikler, variköz venler, variköz egzama, venöz staz, bacaklarlarda ödem, soğuk ayakların tedavisi için de kullanılır.

At kestanesi tohumlarda bulunan saponin ve Aescin maddesi kan dolaşımını artırıcı ve yangı kesici etkilere sahiptir. Bu yönüyle At Kestanesi Yağı vücutta biriken ödemleri atmak için doğal tedavi niyetiyle at kestanesinden yararlanılabilir. Ayrıca sporcu yaralanmaları, akut eklem burkulmaları ve künt travmalarda oluşan ödemler de at kestanesi kürü ile giderilebilmektedir.

At Kestanesi Yağının sıkıştırıcı etkisi nedeniyle bir çok güzellik ve bakım ürününde özellikle Banyo ürünleri, Kremler, Jeller, sıkıştırıcılar, Güneş kremleri gibi bir çok kozmetik üründe at kestanesi ekstresinden faydalanılmaktadır. At kestanesi yağının bir diğer özelliği ise güneş yanıklarına neden olan zararlı UV ışınlarını absorbe edebilme kapasitesidir. Bu nedenle yüksek faktörlü koruyucu güneş sütleri ve kremlerinde at kestanesi yağı çoğunlukla bulunur.

At Kestanesi Yağını Kimler Kullanamaz?
Özelikle antikoagülan tedavisi alan kişiler, hamile veya emzirme döneminde olan bayanlar, karaciğer veya böbrek hastalığı olan kişiler at kestanesi yağı kullanmaktan kaçınılmalıdır. At kestanesi yağı nadiren bazı kişilerde alerjik bir takım reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Bu nedenle alerjiye yatkınlığı olan kişilerin doktora danışmadan at kestanesi yağı kullanmamalarını öneriyoruz.

Bu yazı at kestanesi yağı kullananlar, at kestanesi yağı gözaltı morlukları, at kestanesi yağı yararları, at kestanesi yağı nasıl çıkarılır, at kestanesi yağı zararları, at kestanesi yağı sivilce, at kestanesi yağı yüze sürülürmü, at kestanesi yağının cilde faydaları, at kestanesi yağının zararları, at kestanesi yağı nasıl kullanılır  konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

Gelen aramalar:

at kestanesi yağı, at kestanesi yağı kullananların yorumları, at kestanesi yağı göz altı morlukları, at kestanesi yağının faydaları, at kestanesinin cilde faydaları, at kestanesi kremi yüze sürülür mü, kestane yağı, at yağı

İlk yorumu siz yapın

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.