Takvim Yöntemi Hesaplama

Takvim yönteminin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için kısa bir açıklama yaparak konuya başlayalım.

Takvim yöntemi gebe kalmanın diğer günlere nazaran daha kolay olduğu günlerde ilişkiye girmeyerek hamile kalmayı önleme çalışmasıdır. Yumurtlama günlerinde hamile kalma ihtimali daha yüksek olduğu için çiftler yumurtlama günlerinde ilişkiye girmezler ve korunmaya çalışırlar.

Yumurtlama gününe uzak dönemlerde  ilişki olması durumunda hamile kalma ihtimali daha az olduğu için çiftler genelde bu dönemlerde ilişkiye girerler. Yumurtlama takvimini takip ederek ilişki durumunu ayarlamaya takvim yöntemi denir.

Takvim yöntemi, “gebelik açısından en riskli” günleri hesaplayarak gebelikten korunmaya çalışmak şeklinde uygulanır.

Bu yöntem bazı çiftlerde etkili olabilir; ancak her zaman sürprizlerle karşılaşma olasılığı mevcuttur. Takvim yöntemiyle korunanlarda bir sene içinde % 25- 30’unda gebelik oluşmaktadır. Gebelik olsa da olur diyenler için bu yöntem düşünülebilir.

Takvim yöntemini bir korunma yöntemi olarak önermek aslında modern jinekolojide yeri olmayan bir yaklaşımdır.

Adet görülen günlerde ve adetten hemen birkaç gün öncesindeki günlerde gebe kalma olasılığı çok düşük olmakla beraber bu günlerde girilen ilişkiyle bile gebe kalmak mümkündür.

Bu yazı takvim yöntemi nasıl hesaplanır, takvim yöntemi doğum kontrol, takvim yöntemine göre hamile kalma, takvim yöntemi ile hamile kalma, takvim yöntemi ile korunma hesaplama, takvim yöntemi nedir, takvim yöntemiyle korunma, takvim yöntemi hesaplaması konusunda bilgi vermek için yazılmıştır.

Gelen aramalar:

takvim yöntemine göre korunma, gebe izlem takvimi, takvim yöntemi, takvim yöntemi hesaplayıcısı, gebe kalma takvimi, çin takvimi 2012, gebeliğe hazırlık, takvim yöntemi hesapla

10 Comments on Takvim Yöntemi Hesaplama

  1. 15 mayıs 1987 doğulu eşim erkek çocuk için tablodan kaç yaşa bakmam lazım

    Cevap: 27 yasa bakmalısınız

  2. 12.06.1983 doğumluyum çin takvimine göre kaç yaşındayım hangi ayda hamile kalırsam kız olur cevaplarsanız çok sevinirim

    Cevap: takvıme göre 30 yasındasınız

  3. mrb ben 07/06/1984 doğumluyum haziran ayında hamile kalmayı planlıyorum takvime göre hangi yaşa bakmalıyımm

    Cevap: 7 hazırandan once 29. sonrasında 30 yasa bakacaksınız

  4. 18/09/1985 DOĞUMLUYUM EN SON REGL TARIMIM 15 MART 2013 BEBEĞİMİN ERKEK OLMASI İÇİN HANGİ AYDA HAMİLE KALMALIYIM TEŞEKKÜRLER

    Cevap: 28 yas tablosuna bakarak hamıle kalabılırsınız

  5. merhaba. 01.11.1980 doğumluyum. iki tane kızım var. üçünçü bebek düşünüyoruz ve erkek olması için hanqi ayda hamile kalmalıyım. çin takvimine qöre yaşım kaç oluyor. teşekkür ederim.

    Cevap: 33 yas tablosuna göre hamıle kalabılırsınız

  6. merhaba 04.02.1981 doğumluyum. bir tane 2 yaşında erkek çocuğum var. ikinci bebek düşünüyoruz ve kız olması için hangi ayda hamile kalmalıyım. çin takvimine göre yaşım kaç oluyor. teşekkür ederim.

    Cevap: 33 yas tablosuna bakarak hamıle kalabılırsınız

  7. 25 subat 1980 dogumluyum cin takvimine gore kac yasinda oluyorum?

    Cevap: su an 33. d.gununuzden sonra 34 yasındasınız

  8. 26.09.1982 dogumluyum cin yasim 31 erkek bebek icin hangi aylara bakmam gerek ?

    Cevap: 31 yas tablosunda erkek yazan aylara bakmanız gerek

  9. Ben erkek cocuk ısıtıyorum 01.01.1991 dogumluyum.ne zaman hamıle kala bılırım?

    Cevap: site içi arama yaparak 2013 çin takvimi isimli konuyu okumanızı tavsiye ederım

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*